|
|
Gıdaların üretilmesinden tüketilmesine kadar evsafını korumaları hem besleyici değerleri hem de insan sağlığı için önem taşımaktadır. Bu nedenle gıdalarımızın zararlılardan, kontaminasyon kaynaklarından uzak tutulması için alınacak tedbirlerin önemi büyüktür. Gıdaları kontamine eden zararlıların başında kemirgenler gelmektedir. Dünyada tüketiminin %20’sine yakını rodentler tarafından kullanılamaz hale getirilmekte ve kontamine edilmektedir.
Gerek hayvansal gıdaların gerekse bitkisel gıdaların gerekse de işlenmiş gıdaların bulaşıcılardan (salmonella, brusella, rotavirus v.b. hastalık etmenler) korunması için üretiminden tüketimine kadar HACCP – Kritik Kontrol Noktaları kuralları uygulanmalıdır.
Refarm A.Ş. Biyogüvenlik kurallarını gıda üretimi ve işletme hatlarında da uygulanabilir olması gerekliliğinin önemini vurgulayarak ürün ve servisi hizmetinize sunmaktadır. |